Testing Stuff: Olympus bio, primul iaurt bio produs local

17 Jun 2013 by

badge BIO-blogProdusele Olympus sunt în mod obişnuit pe lista noastră de cumpărături. Urmează o serie de articole despre Olympus, pe care sperăm să le citiţi cu plăcere. În curând vă voi povesti ce minuni se pot face cu iaurt simplu, pentru că ăsta este preferatul nostru, în toate variantele sale.

Pentru moment, avem doar un anunţ de lansare la apă.

Recent, Olympus a lansat primul iaurt BIO produs local. Produs la fabrica de la Hălchiu, județul Brașov, Olympus Bio are în compoziție lapte care provine 100% din agriculturi bio locale, de la animale hrănite și crescute în ferme bio, și respectă cele mai riguroase standarde de calitate impuse de către organismele internaționale și naționale în domeniu. Iaurtul Olympus Bio este certificat de către organizația de certificare ecologică Bio Austria, ceea ce reprezintă o garanție a faptului că laptele bio folosit în producția iaurtului parcurge etape stricte în procesul de producție, de la momentul colectarii până la momentul obținerii produsului finit. Iaurturile Olympus Bio conțin fermenți S. Thermophilus și L. Bulgaricus, precum și vitamina B12, care corespunde unui procent de 10% din cantitatea zilnică recomandată.

Olympusbio.jpgIaurtul Olympus Bio este destinat în totalitate consumului intern și este distribuit în cele mai mari supermarketuri si hipermarketuri din toată țara. Fermele bio de la care este colectat laptele folosit pentru producerea iaurtului Olympus Bio sunt foarte atent selecționate, pe baza regulilor privind sistemul de inspecție și de certificare bio stabilite de către Ministerul Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale. Aceste ferme funcționează pe sistemul circuitului închis al agriculturii, folosind sisteme cât mai apropiate posibil de cele existente în mod natural, în strânsă legătură cu sănătatea solului, a animalelor și cea a omului.

Am subliniat două lucruri în textul de mai sus şi nu întâmplător am făcut asta. Pe linie de serviciu, am ajuns acum două săptămâni la Academia de Ştiinţe Agricole, la o sesiune de comunicări dedicate Zilei Mediului. Aşa am aflat că aproximativ 80% din producţia bio realizată în România pleacă la export. Şi asta mi se pare strigător la cer, de vreme ce în pieţele noastre şi în magazine greu mai găseşti produse româneşti. De aceea, salut iniţiativa acestei companii greceşti.

 

 

Related Posts

Share This

2 Comments

  1. Bun baieti astia de la Oly! De fapt sunt singurii care au reusit sa o faca pe Ana sa manance iaurt! Nu stiam ca sunt si bio.

Trackbacks/Pingbacks

  1. PlaceBio | In joaca - […] încurajez să încercaţi iaurturile bio de la Olympus, o companie care încearcă să dea o şansă producătorilor locali şi…
  2. O scurtă recapitulare, înainte de final de campanie Olympus Bio | In joaca - […] Este primul iaurt bio produs în preafrumoasa noastră patrie.  […]
Privacy Policy