VES – Crăticioare pentru păpuşi

16 Dec 2010 by

Acum vreo două săptămâni, am primit un mail pe tema: vrem să-ţi facem un cadou. Sunt puţin stângace când vine vorba de cadouri. Îmi place să dăruiesc, să stau să caut chestii care să nu fie neapărat utile sau neapărat indispensabile. De-aia mă foiesc şi le cântăresc şi după ce le găsesc şi sunt exact cum ar trebui să fie, nu mai am răbdare până la ziua Z şi le dau înainte de vreme şi uite-aşa, în ziua cu pricina trebuie să născocesc altceva.

Ei bine… Când vine vorba de primit cadouri e cam aşa:

– Am o surpriză pentru tine.

– Nuuuuuuu!

Mai bine nu-mi spui că ai o surpriză. Pentru că surprizele mă omoară. Eu vreau să ştiu ce e surpriza aia. Şi vreau acum să ştiu, nu am răbdare să aflu. Booon. Primesc, deci, mail că există cineva care vrea să-mi facă un cadou. Hm. Dar despre ce e vorba, zic. Despre un set de oale. Vai de mine, oalele-mi lipsesc, zisei. Nu vreţi să ştiţi cum e la mine în bucătărie şi câte oale am aruncat şi câte am exilat în balconul-debara-din-afara-apartamentului. Nununu, astea-s oale speciale. De email. Bine, dar am oale de email, de toate mărimile, formele, culorile şi cu toate destinaţiile. Păi nu, că astea-s oale pentru bebeluşi. Hopa… Stai, că bebeluşul meu e mare, are şase ani şi mănâncă tot ce mâncăm şi noi. Pe urmă m-am gândit că totuşi mai e un bebeluş pe drum, ia te uită că are de-acuma şi zestre…

Da’ cine le face? zic, curioasă deja de ce-au mai inventat unii şi alţii pe faţa pământului. O firmă de la Sighişoara.

Ei, deja suna foarte bine. De la Sighişoara ziceţi… Păi da, VES.

Mie îmi plac firmele româneşti, care pe mama crizelor se încăpăţânează să nu dea colţul, ba mai scot şi produse noi. Dar mi-am dat seama că e de fapt o invitaţie la test-drive, aşa că am zis “Bine. Să le vedem. Le testăm. Pe urmă dacă-mi place de ele, scriu, dacă nu-mi place de ele, trimit un mail tot pe adresa asta”. Pentru simplul motiv că decât să scriu de rău, mai bine nu mai scriu, dar când am ceva de zis, aş dori să zic. Deal.

Timpul trece. Curierul cu zestrea Liei nicăieri. Normal, specificasem că pot fi găsită doar după ora 18. Până într-o dimineaţă când sună telefonul şi zice o voce brunetă:

– Săru’mâna, cu crăticioarele vă deranjez.

– Poftim?

– Aveţi un colet, nişte crăticioare. Unde sunteţi, că de când vă caut.

– Aaaa, crăticioare. Păi, sunt la birou.

– În 15 minute vin, zice domnul cu pricina. Nu-s grele. Dar tare aş vrea să vi le las.

– Bine, bine, ne vedem în 15 minute.

Cine a defilat cu frumuseţe de cutie pe holurile radioului? Eu. Sunt foarte frumos ambalate, cutia e compactă, ingenios închisă şi nu foarte grea, până şi pentru mine. Am uitat să menţionez că am restricţie la cărat mai mult de un kilogram şi nici acela într-o singură mână.

Ajung sus, le desfac, se face roată în jurul meu şi toate colegele, mămici sau nemămici, încep a se minuna de aşa poznă.

Crăticioarele sunt ca pentru păpuşă. Aşa frumoase, că ţi-e milă să le pui pe foc. Chiar şi în casa mea superaglomerată au găsit un loc, până când destinatara va ajunge să le folosească. Mi se par un cadou perfect şi mărturisesc sincer că dacă erau bleu, sâmbăta trecută le făceam cadou de botez lui Toma. Că până la Lia mai este. Dar sunt roz, de fetiţă, aşa că le-am păstrat. Din experienţa cu diversificarea Irinei, supele de-o zi se fac foarte bine în vase mici şi acoperite, la fel piureurile şi mâncăricile gândite tot în câte o porţie minusculă. Şi pentru asta, dimensiunile crăticioarelor ăstora sunt numai bune.

Deci, dacă le vedeţi şi vă-ntrebaţi cu ce să cadorisiţi un bebe ajuns în pragul diversificării, încercaţi un set Ves. Nu e ieftin. Dar ce e mai ieftin în ziua de azi? Sigur, dacă mergeţi la piaţă şi căutaţi crăticioare mici de email, mai găsiţi şi altele, poate mai ieftine, poate unele mai fără capac pe potrivă, cu siguranţă însă nu vor fi la fel de drăgălaşe.

Aici veţi găsi un articol despre email şi de ce e de preferat teflonului (dacă nu ştiaţi). Dacă nu le găsiţi prin magazine (înţeleg că au intrat în Auchan) le puteţi comanda aici.

Pe facebook a existat un concurs care din păcate s-a încheiat înainte să apuc eu să vă povestesc despre el. Dar e de urmărit pagina asta, în caz că vor mai fi şi alte concursuri.

Mulţumesc frumos pentru cadou. A fost o surpriză frumoasă.

Related Posts

Share This

6 Comments

 1. Ada, zi-mi si mie oala si cratita c capacitate au? La ei pe site lipseste informatia care mie mi se pare esentiala in luarea deciziei 🙂

  • Stai sa vaz daca scrie pe fundul vreuneia.
   Nu scrie. 500 ml cratita cea mica, 800 ml oala cea “mare”. Daca vrei pot sa mai pun poze cu ele desfasurate, in comparatie cu o oala normala…

 2. sunt suuper dragute, am vazut deja pe mai multe bloguri
  sa manance lia sanatoasa si voioasa din ele:)

  • Eu ma bucur ca sunt pe multe bloguri! E un semn bun pentru blogosfera, semn ca producatorii romani si-au schimbat putin optica si chiar au inteles ca parerea noastra conteaza. Altfel, multumim de urare. Asemenea si dvs:)

 3. Ooo, ce frumoase sunt! Sa manance Lia cu drag din ele!

  Toata blogosfera are, pe mine de ce nu m-au sunat sa-mi dea si mie un cadou? Offf, ca si la filmele alea de la Hotcity, numai mie nu-mi spune nimeni nimic. 🙁

  • La film nici eu n-am mai fost de ceva vreme. Cred ca te-ar fi sunat daca erai acasa 🙁

Privacy Policy