Vodafone Guardian – paznicul telefoanelor inteligente

21 Aug 2012 by

“Ne pasa de felul in care copiii nostri folosesc telefonul mobil

si dorim sa ii protejam de riscurile pe care Internetul le aduce cu sine.

Aplicatia Vodafone Guardian le permite parintilor sa  asigure

o utilizare sigura si responsabila a telefoanelor folosite de copii,

adaptata varstei lor, prin blocarea apelurilor si mesajelor nedorite sau a continutului inadecvat.”

Mihai Ghyka, Chief Commercial Officer Vodafone Romania.

Țineți minte că eu nu sunt de acord cu telefoanele lăsate pe mâna copiilor. Mi se pare că atâta vreme cât sunt mereu înconjurați de adulți care au numărul de telefon al părinților, copiii nu au nevoie de telefon, cel puțin nu înainte de 10 ani. Vine o vreme însă când încep să umble singuri pe stradă (chiar, de la câți ani merg singuri copiii pe stradă în România?), când pleacă în tabere sau în turnee și când au nevoie de un telefon. Cum tehnica evoluează mai repede decât putem noi ține pasul cu ea, mă bucur să aflu că există programe gratuite menite să restricționeze posibilele pericole. Și nu sunt puține posibilele pericole, dacă ne gândim doar cât de inteligente sunt azi telefoanele. Degeaba restricționați accesul la computer dacă în casă aveți router wireless și copilul are telefon capabil să se conecteze la net și implicit la rețelele de socializare, la email, sau la mesagerie instantă.

Aplicația despre care veți citi e gândită pentru telefoanele care operează cu sistemul Android. Noi nu avem astfel de telefoane, deci voi lua de bun ce scrie în comunicat și vă las pe voi să testați, dacă aveți Samsung-uri sau LG-uri sau Sony Ericsson. Iată, deci, comunicatul de presă:

“Vodafone a dezvoltat noua aplicatie gratuita Vodafone Guardian, compatibila cu smartphone-urile ce functioneaza cu sistemul de operare Android, ce permite de acum parintilor sa isi protejeze copiii de apelurile, mesajele si continutul online inadecvat.

Parintii pot stabili un interval specific de timp in care apelurile pot fi primite sau efectuate, iar aplicatiile pot fi accesate. Totodata, poate fi ales cate un interval de acces pentru fiecare aplicatie in parte, in functie de preferinte. Setarea este utila pentru a reduce elementele ce distrag atentia copiilor atunci cand sunt la orele de curs sau isi fac temele.

Accesul la Internetul pe mobil poate fi de asemenea restrictionat, atat cel prin reteaua 3G, cat si prin Wi-Fi, sau conexiunea la Bluetooth. Controlul asupra camerei foto le permite parintilor sa decida cand le permit copiilor sa fotografieze sau sa filmeze cu ajutorul telefonului mobil.

Accesul la aplicatie, configuratiile acesteia precum si dezinstalarea sa sunt protejate printr-o parola stabilita de parinti, iar orice modificare este anuntata printr-o notificare catre un numar de telefon stabilit in prealabil de acestia.

Aplicatia ofera o optiune pentru mutarea mesajelor de tip SMS din Mesaje Primite intr-o zona sigura, protejata de parola, acestea putand fi vizualizate si folosite ca proba in situatia unor cazuri de hartuire, mesaje abuzive sau jignitoare.

In plus, Vodafone Guardian are o functionalitate speciala pentru apelurile facute de copil catre numarul de urgenta 112. In situatia in care copilul apeleaza numarul unic de urgenta 112, parintele primeste o notificare prin SMS, iar Vodafone Guardian este dezactivat pentru 15 minute pentru a ridica temporar restrictiile de apelare.

Vodafone Guardian poate fi descarcata gratuit din magazinul de aplicatii Google Play, iar clientii Vodafone beneficiaza de trafic gratuit.”

 

 

 

Related Posts

Share This

Privacy Policy