Tips & Tricks: Când cade primul dinte

20 Sep 2009 by

După îndelungi dezbateri, concluziile sunt următoarele:

Obiceiul neaoş implică aruncatul dintelui peste casă şi incantaţii către o cioară. “Ia, cioară, un dinte de os şi adu-mi unul de oţel”

Obiceiul de împrumut introduce în scenă pe zâna Măseluţă, care pare să fie extrem de dotată din punct de vedere financiar (în funcţie de bugetul casei). Există posibilitatea de a plăti sume importante pe care le puteţi re-aloca spre rechizite sau cărţi, ori (varianta pe care o agreez ) o monedă aurie, care sună frumos (zânei îi place sunetul acela) şi poate fi înlocuită cu succes cu un bănuţ de ciocolată. Am reţinut şi ideea cu plasarea aceleiaşi bancnote de mai multe ori.

Motivaţii:

Despre de ce ia cioara dintele nu comentez.

Ce face zâna măseluţă cu atâţia dinţi?

a) construieşte un castel din dinţi  (brrrr)

b) dinţii de lapte sunt plantaţi în grădinile din cer de către zâne şi spiriduşi, şi din ei  ies stele. Unele stele mai şi cad, de aceea, zâna caută mereu dinţi noi, ca să nu rămânem fără stele. Ia uite sus pe cer, dacă vezi o stea care luminează mai tare, e nou născută şi ea, deci e a ta! (pam-pam – idee împrumutată dintr-o carte de Shirley Barber, se găseşte la Carrefour, e minunată)

c) Zâna e cam ştirbă… (aaaa… zână ştirbă?)

DSC01637

Alegeţi ce explicaţie vi se potriveşte!

Acum, Miss a avut pregătită o cutiuţă de argint, specială, pe care scrie “primul meu dinte”, soră geamănă cu cea în care păstrăm prima ei buclă.

Cutiuţele le-a primit de la bunici, la botez, şi mai au şi un frate cilindru în care păstrăm certificatul ei de botez. A fost foarte impresionată când le-a văzut.

DSC01636

Când a început să i se clatine dintele, s-a speriat. Pentru că era ziuă şi ştie că ziua zânele nu circulă şi problema era că zâna dinţişorului (aşa i se zice în carte) nu va lua şi dintele ei şi nu-i va lăsa un bănuţ. Jale mare. I-am explicat că primul dinte oricum nu i-l dăm zânei, îl păstrăm. (Ştie cineva DE CE păstrăm primul dinte? dar bucla?)  Zâna îi va aduce oricum un cadou. Abia de la al doilea dinte încolo vedem cum e cu grădina de stele cu dinţi. Aşadar, am dormit cu cutiuţa de argint la capul patului, în caz că se întâmplă evenimentul, să-l colectăm la timp.

Dintele i-a căzut, cum am zis, într-o după-masă, cu ajutorul unei bucăţele de măr. A urmat ceremonia depunerii dintelui în pătuţul lui de catifea (unde s-a şi ascuns repede, să doarmă. Da, ştiu. Ştiu, sunt dusă.)

Ei … Cadoul. Am găsit un broscoi verde care se transformă în prinţ. S-a bucurat că are şi ea prinţul ei. Ce mi-a plăcut la dânsa a fost că doar citind instrucţiunile de pe cutie, s-a prins imediat cum se face şi mi-a explicat şi mie, cu detalii.

Frog_to_PrinceAcum aşteaptă ca prinţul să crească.

Related Posts

Share This

7 Comments

 1. ajnanina

  vreau si eu jucarie de-aia…
  desi eu imi doresc foarte tare sa-mi ramana dintii la locul lor, ba chiar ma gandesc sa-mi mai pun unii… am vorbit chiar si cu o dentista foarte simpatica… si imi doresc asta mai mult decat printul…
  da mi se pare super jucaria…

 2. ana

  esti fantastica, tuh:)

 3. ajnanina!
  yeah, yeah, jucaria aia e super.
  Ana, ba tu!:)

 4. Foarte frumoasa explicatia cu dintisorii care se transforma in stele. Acum mi-e ciuda ca ne-au cazut dintii inaintea Irinei… sau ca nu ne-a venit si noua o ideea asa frumoasa… Desi daca stau si ma gandesc bine, la noi castelul e inca in faza de supozitie, poate reusesc sa le insuflu ideea cu stelute… Ca sa vezi ce griji am !
  Superbe cutiutele voastre.
  Cand ma gandesc ce fata o sa faca Mihai cand o sa-i arat ca am pastrat toti (da, toti!)dintii si toate maselele lui de lapte…

  • E luata dintr-o carte, se cheama zâna dintisorului si e scrisa de shirley barber. Daca i-o dăruieşti, zi-i că acum ai auzit şi tu de asta. Pe vremea ta era cu cioara:D dar lucrurile evolueaza.

 5. deja??? ok, deci până la anul va trebui să-mi fac rost și de cutiuță de dinți, am înțeles.

  • Mara, da, it’s a must. Pe de alta parte cred ca o cutie d-aia misto de tinut pastile mici in ea e f buna.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Irina la dentist | In joaca - […] la primul dinte căzut, pe restul nu i-am mai băgat în seamă, eu sunt in charge cu treaba aia…
Privacy Policy